Hotel Malmköping

Á la Carte

Måndag - torsdag


17:00-19:30

Lördag 12:00-19:30

Förrätt

Sikromstoast med rödlök och smetana

145:-

 

Pocherad vit sparris med citronemulsion, kavring, rostade macadamianötter och krasse 

125:-

 

Varmrätt

Smörstekt fjällröding med rödbetor, kapris och brynt smör, friterade nässlor samt potatispuré och Almnäs Tegel

235:-

Stekt ryggbiff med rotsellericréme, knaperstekt sidfläsk och eldad grön sparris samt vitlöksconfiterad potatis och sherryvinägersås

295:-

Pulled beefburger med hotellets burgarbröd bakat på mjöl från Warbro Kvarn, serveras med vinägerfläsk, coleslaw, picklad rödlök samt dirtyfries med tryffelmajonnäs

175:-

 

 

Dessert

Rabarberkompott med mandelkaka, maräng och vaniljglass 

115:-

Urval av svenska ostar med tillbehör

135:-

 

Köksmästarens utvalda 3-rätters meny

Pocherad vit sparris med citronemulsion, kavring, rostade macadamianötter och krasse 

Stekt ryggbiff med rotsellericréme, knaperstekt sidfläsk och eldad grön sparris samt vitlöksconfiterad potatis och sherryvinägersås

Rabarberkompott med mandelkaka, maräng och vaniljglass 

495:-




 - Min tanke kring mathantverk har alltid varit att laga mat från grunden. 

En stor stolthet är att vi tillagar och serverar endast nötkött från ägaren Rolf Lydahls egna KRAV-märkta gård, Sofielunds Gård och allt vilt vi serverar är jagat i Sörmländska skogar. Jag tycker om att se en helhet i mitt yrke och därav styckar jag allt själv och ser alltid till att ta hand om hela kreaturet. 


Vi använder oss av så mycket som möjligt från min och hotellets egna trädgård och att inte förglömma det vi kan plocka in från skogens natur. Svamp, lingon, blåbär, granskott m.m är otroligt roligt att arbeta fram fantastiska smaker med.  

 

Jag hoppas att er middag kommer smaka och varmt välkomna till oss.  


Jacob Andersson, Köksmästare