Á la Carte
Måndag - torsdag
17:00-19:30
Lördag 12:00-19:30
Förrätt
Sikromstoast med rödlök och smetana
145:-
Pocherad vit sparris med citronemulsion, kavring, rostade macadamianötter och krasse
125:-
Varmrätt
Smörstekt fjällröding med rödbetor, kapris och brynt smör, friterade nässlor samt potatispuré och Almnäs Tegel
235:-
Stekt ryggbiff med rotsellericréme, knaperstekt sidfläsk och eldad grön sparris samt vitlöksconfiterad potatis och sherryvinägersås
295:-
Pulled beefburger med hotellets burgarbröd bakat på mjöl från Warbro Kvarn, serveras med vinägerfläsk, coleslaw, picklad rödlök samt dirtyfries med tryffelmajonnäs
175:-
Dessert
Rabarberkompott med mandelkaka, maräng och vaniljglass
115:-
Urval av svenska ostar med tillbehör
135:-
Köksmästarens utvalda 3-rätters meny
Pocherad vit sparris med citronemulsion, kavring, rostade macadamianötter och krasse
Stekt ryggbiff med rotsellericréme, knaperstekt sidfläsk och eldad grön sparris samt vitlöksconfiterad potatis och sherryvinägersås
Rabarberkompott med mandelkaka, maräng och vaniljglass
495:-
- Min tanke kring mathantverk har alltid varit att laga mat från grunden.
En stor stolthet är att vi tillagar och serverar endast nötkött från ägaren Rolf Lydahls egna KRAV-märkta gård, Sofielunds Gård och allt vilt vi serverar är jagat i Sörmländska skogar. Jag tycker om att se en helhet i mitt yrke och därav styckar jag allt själv och ser alltid till att ta hand om hela kreaturet.
Vi använder oss av så mycket som möjligt från min och hotellets egna trädgård och att inte förglömma det vi kan plocka in från skogens natur. Svamp, lingon, blåbär, granskott m.m är otroligt roligt att arbeta fram fantastiska smaker med.
Jag hoppas att er middag kommer smaka och varmt välkomna till oss.
Jacob Andersson, Köksmästare